افسردگی چگونه درمان میشود؟
افسردگی یکی از قابل درمانترین اختلالات روانی است. بین ۸۰ تا ۹۰ درصد از افراد مبتلا به افسردگی در نهایت به خوبی به درمان پاسخ میدهند. قبل از تشخیص یا درمان، یک روانپزشک (متخصص اعصاب و روان) باید یک ارزیابی تشخیصی کامل، از جمله مصاحبه و معاینه فیزیکی انجام دهد. در برخی موارد، آزمایش خون ممکن است انجام شود تا مطمئن شود افسردگی به دلیل وضعیت جسمانی مانند مشکل تیروئید یا کمبود ویتامین نیست. در این ارزیابی علائم خاص شناسایی شده و تاریخچه پزشکی و خانوادگی و همچنین عوامل فرهنگی و محیطی با هدف رسیدن به تشخیص و برنامهریزی یک دوره عمل بررسی میشود.
فهرست مطالب:

روش های درمان افسردگی

تقریبا بعید است که افسردگی به خودی خود از بین برود. در واقع، اگر افسردگی نادیده گرفته شود و درمان نشود، میتواند ماهها و گاهی سالها ادامه داشته باشد و اثرات منفی زیادی بر ابعاد مختلف زندگی فرد داشته باشد. درمان افسردگی ترکیبی از روشهای مختلف است که بر اساس شدت اختلال و سایر شرایط تعیین میشود. هر فردی باید درمان مناسب خود را پیدا کند. فقط به این دلیل که نشان داده شده است که یک درمان از نظر علمی موثر است، به این معنی نیست که برای همه افراد به یک اندازه خوب عمل میکند.
اولین قدم مراجعه به روانپزشک است تا بر اساس ارزیابی همه جانبه و تعیین میزان شدت اختلال و سایر عوامل موثر بر درمان، بهترین گزینههای ممکن را برای شما در نظر بگیرد.
پکیج تشخیصی-درمانی Vivum

اختلالات خلقی مانند افسردگی نتیجه بدکارکردی مغز هستند. نه بدین معنی که سلول های مغزی شما از بین رفته باشند، بلکه بدین معنی که با وجود سلامت ساختاری مغز، عملکرد مغز دچار اختلال شده است و در نتیجه حال شما خوب نیست.
برای فهم بهتر این موضوع، مغز خود را مانند یک گروه ارکستر در نظر بگیرید که تمام سازهای آن سالم هستند ولی با یکدیگر هماهنگ نیستند و در نتیجه سازی را مینوازند که مد نظر شما نیست.
ما در مجموعه Good Vibes Solutions ابتدا با ثبت سیگنال های مغز شما و آنالیز آنها، اختلالات عملکردی مغزتان را به شما گزارش میدهیم و سپس با استفاده از پکیج درمانی Vivum در کوتاهترین زمان و با موثرترین شیوه ممکن آن را درمان میکنیم.
پکیج تشخیصی-درمانی Vivum با استفاده از فناوری CES مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا FDA و بر اساس نقشه مغزی QEEG مراجع و استفاده از هوش مصنوعی از یک شکل موج الکتریکی منحصر به فرد و ثبتشده مخصوص هر مراجع برای تعدیل سیگنالهای سلولها برای بازگشت به عملکرد طبیعی استفاده میکند. شکل موج از بین دو الکترود عبور میکند که روی لاله گوش متصل و با ارسال یک سیگنال الکتریکی خاص به مغز، درمان افسردگی را بدون استفاده از دارو انجام میدهد. سطح جریان متناسب با راحتی فرد تنظیم میشود و بسیاری از آنها اصلا جریان الکتریکی را احساس نمیکنند.
این روش غیر تهاجمی و بدون جراحی و درد است. درمان فقط ۲۰ دقیقه تا یک ساعت در روز طول میکشد. بر خلاف سایر روشهای درمان معمول که زمان زیادی نیاز است تا اثربخشی آنان دیده شود، با دستگاه Vivum بسیاری از افراد پس از یک جلسه درمان، اثرات قابل توجهی را تجربه میکنند.




دارو
شیمی مغز ممکن است در ابتلای فرد به افسردگی نقش داشته باشد. به همین دلیل، ممکن است داروهای ضد افسردگی برای کمک به اصلاح ساختار شیمیایی مغز تجویز شود. این داروها آرامبخش یا آرام بخش نیستند. آنها عادتساز نیستند. به طور کلی داروهای ضد افسردگی هیچ اثر محرکی بر افرادی که افسردگی را تجربه نمیکنند ندارند.
داروهای ضدافسردگی ممکن است در یک یا دو هفته اول استفاده بهبودی ایجاد کنند، اما ممکن است فواید کامل آن برای دو تا سه ماه مشاهده نشود. اگر بیمار بعد از چند هفته بهبودی کمی داشته باشد یا هیچ بهبودی نداشته باشد، روانپزشک او میتواند دوز دارو را تغییر دهد یا داروی ضد افسردگی دیگری اضافه یا جایگزین کند. در برخی شرایط، سایر داروهای روانپزشکی ممکن است مفید باشند. مهم است که در صورت عدم تاثیر دارو یا بروز عوارض جانبی به پزشک خود اطلاع دهید.
روانپزشکان معمولا توصیه میکنند که بیماران تا شش ماه یا بیشتر پس از بهبود علائم به مصرف دارو ادامه دهند. درمان نگهدارنده طولانیمدت ممکن است برای کاهش خطر اپیزودهای بعدی برای افراد خاص در معرض خطر پیشنهاد شود.
داروهای ضد افسردگی میتوانند احساس بهتری در افراد ایجاد کنند، اما شخصیت آنها را تغییر نمیدهند یا باعث نمیشوند همیشه احساس شادی کنند. مانند هر داروی دیگری، برخی از افراد عوارض جانبی را تجربه خواهند کرد.
عوارض جانبی رایج، بسته به نوع دارویی که مصرف میشود، عبارتند از:
- حالت تهوع
- سردرد
- اضطراب
- تعریق
- سرگیجه
- تحریکپذیری
- افزایش وزن
- خشکی دهان
- مشکلات جنسی
داروهای ضد افسردگی اعتیادآور نیستند. قطع دارو فقط باید به تدریج و به توصیه پزشک و تحت نظارت انجام شود.

رواندرمانی
رواندرمانی گاهی به تنهایی برای درمان افسردگی خفیف استفاده میشود. برای افسردگی متوسط تا شدید، رواندرمانی اغلب همراه با داروهای ضد افسردگی استفاده میشود. درمان شناختی رفتاری CBT در درمان افسردگی موثر است. CBT شکلی از درمان است که بر حل مشکل در زمان حال متمرکز است. CBT به فرد کمک میکند تا تفکر تحریفشده/منفی را با هدف تغییر افکار و رفتارها تشخیص دهد تا به چالشها به شیوهای مثبتتر پاسخ دهد.
رواندرمانی ممکن است فقط فرد را شامل شود، اما میتواند شامل دیگران نیز شود. به عنوان مثال، خانوادهدرمانی یا زوجدرمانی میتواند به حل مسائل در این روابط نزدیک کمک کند. گروه درمانی افراد مبتلا به بیماریهای مشابه را در یک محیط حمایتی گرد هم میآورد و میتواند به شرکتکننده کمک کند تا یاد بگیرد که دیگران چگونه در موقعیتهای مشابه کنار میآیند.
برخی از معایب رواندرمانی:
به دلیل ماهیت ساختاریافته رواندرمانی، ممکن است برای افرادی که نیازهای سلامت روان پیچیدهتری دارند یا مشکلات یادگیری دارند، مناسب نباشد.
از آنجایی که رواندرمانی میتواند شامل رویارویی با احساسات و اضطرابهای شما باشد، ممکن است دورههای اولیهای را تجربه کنید که در آن بیشتر مضطرب یا از نظر احساسی ناراحت شوید.
بسته به شدت افسردگی، درمان چند هفته تا چند ماه و گاهی بیشتر طول میکشد. در بسیاری از موارد، بهبود قابل توجهی در ۱۰ تا ۱۵ جلسه ایجاد میشود.
مقابله و خودیاری
چند فعالیت وجود دارد که افراد میتوانند برای کاهش علائم افسردگی انجام دهند. برای بسیاری از افراد، ورزش منظم به ایجاد احساس مثبت و بهبود خلق و خو کمک میکند. داشتن خواب با کیفیت کافی و به طور منظم، خوردن یک رژیم غذایی سالم و اجتناب از الکل نیز میتواند به کاهش علائم افسردگی کمک کند.
مراجعین ما چه میگویند؟
درخواست مشاوره و اطلاعات بیشتر
ساعات کاری:
شنبه تا چهارشنبه: ۱۱:۰۰ الی ۱۹:۰۰
آدرس کلینیک:
تهران، تجریش، میدان قدس
خیابان دربند، پلاک ۴۹ واحد ۲